2013. február 28., csütörtök

AKCIÓ!


950/Pár, kérésre mérek, más színkombinációban is választható!

Egy jó szülinap


Most szakítok egy kis szusszanásnyi szünetet a blogolásra, hihetetlenül sokminden csúszott most össze. Rendelések, boltok, betegség és persze a szülinapom. 
Az ékszeres újításnak hatalmas a sikere, ami külön öröm, főleg, hogy többen is megdícsérték mennyire egyedi és még nem találkoztak ilyen megoldással korábban. Pont emiatt kezdtem el stresszelni, mert nagy a nyomás, hogy vajon élőben is tetszeni fog, úgy mutat, mint a fényképeken. Ilyenkor kicsit előjön a maximalizmusom, ami sokszor hátráltat. 
De jönnek a dícséretek, úgyhogy lassan elmúlik az emiatt érzett gyomorgörcsöm. Még a boltba vitelt kell túlélnem, utána lenyugszom. A megrendelések mellett erre is kell időt szaíktanom, mert teljesen lefosztották a készleteim. Mellette felnagyítottam a pénztárcákat, már a cipzárakat belevarrtam, még össze kéne illeszteni és fotózni. Nagyobb választékból könnyebb lesz választani alapon. 
Talán picit a stressz is hozzájárulhatott, hogy lebetegedtem, persze a megrendelések meg csak jönnek és nem igazán szerettem volna őket húzni. Szerencsére eddig elég kicsi a késés és türelmesek a megrendelők. De még mindig nem vagyok toppon.
Meg ugye hétfőn volt a 26. születésnapom, amin családilag megleptek Bástya elvtárs Balambér Bendegúzzal (becenevén Puffogi). Ő egy 2 hónapos afrikai törpesün kisfiú és rengeteg figyelmet igényel. Most, hogy megszokjon napi 2-3 órát kell foglalkozom vele, egész gyorsan haladunk. Rám már nem puffog, sőt imád elaludni rajtam, a nyakamba vackolva szeret a legjobban. Később elképzelhető, hogy átiratom a törzskönyvét házikedvencről és megengedem neki, hogy több kis Bástya létrehozásában is segítsen, nagyon különleges a színe, plusz két kis szabályos fehér folt húzódik az oldalán, ami még szebbé teszi. 
Remélem így alakul az év további része is, kevesebb stresszel és betegséggel persze, akkor rettentően boldog leszek, meg persze Bástya elvtárs is. 

2013. február 27., szerda

Mindjárt itt a nyuszi



A húsvét közeledtével egy kicsit a kelleténél is jobban rá vagyok kattanva a nyúl témára, szerintem ez eléggé látszik is. Most ezek készültek, sok más társukkal együtt. Kérésre persze más színkombinációban is megcsinálom. Csak időben kell jelezni, mert az elmúlt 1,5 hétben igen megszaporodtak a rendelések, plusz 3 boltba is vinnem kell. Húsvétig pedig már csak egy hónap van hátra. 



2013. február 18., hétfő

Újdonságok



Ők még a legelső próbálkozások, hihetetlen, hogy mennyire élvezem. Ha valakinek valami kívánsága vagy épp ötlete lenne, csak írjon.

2013. február 17., vasárnap

Mutatós és finom torta pofonegyszerűen

Abból adódóan, hogy nem vagyok valami édesszájú, a sütésnek mindig egyszerűnek és gyorsnak kellett, hogy legyen, olyan eredménnyel, hogy morzsája se maradjon.
Viszont a tortasütés valahogy sohasem illett bele ebbe a képbe. Hiszen mindig is valami nagyon macerás és időigényes kép lebegett a szemem előtt. Ezért is 
elégedtem meg az egyszerűbb süteményekkel, amiket nem igazán nevezhetünk tortának, maximum annyiban, hogy tortaformában sült a  tészta és gyertya került a tetejére.
Kicsit már többre vágytam, csak mindig sikerült halogatnom. Pedig pár receptet is összegyűjtöttem jóleszezmég alapon.
A héten végre itt volt a megfelelő alkalom a sütésre, ami  ugye mi más, mint egy születésnap. Ráadásul olyannak, akinek teljes szívvel készíti az ember, még a csupa-csokoládésat is, amiért igazából annyira nem is rajong. Szerencsémre az elmentett receptek közt volt egy olyan csokoládé torta, ami tökéletesen megfelelt. az ünnepeltnek Az eredmény a képeken látható. Sőt, amire elfogyott, annyi dícséretet sikerült bezsebelnem, hogy már apukám 50. születésnapjára is bejelentkeztem, hogy majd én megsütöm! 

Hozzávalók: 

A tésztához:

  • 150 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 100 g olvasztott vaj
  • 100 g cukor
  • 2 tojás
  • 80 g olvasztott étcsokoládé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél pohár joghurt vagy egy kisebb banán

A krémhez:

  • 250 g mascarpone (a dupláját is elbírja)
  • 50 g kakaópor
  • 75 g cukor
  • fél dl tejszín 
Díszítés és extra:
  • 250 g bogyós gyümölcs 
  • amennyi jólesik lekvár, nálam házi ribizli volt

Előkészületként a sütőt melegítsük 180 fokra és egy  15 cm-es tortaformát vajazzunk ki, majd kevés kakaóporral hintsük be. 
A cukor kivételével keverjük össze a száraz hozzávalókat. Majd a puha vajat és a cukrot robotgép segítségével habosra keverjük, utána a két tojást és végül az olvasztott csokoládét. Ehhez a masszához forgatjuk a már összekevert száraz alapanyagokat.
A hivatalos recept szerint a tésztát megfelezzük és külön-külön sütjük. Nálam itt jött a csalás, mivel ilyen pici tortaformám nincs, ezért egy sütőbe is helyezhető, levehető fülű tefal edényt használtam, aminek elég magas volt a pereme ahhoz, hogy a tészta magasra nőhessen. Ezért is kapott picit több sütőport, had nőljön. Nagyjából 30 percet volt így a sütőben, ha két részletben sütjük nagyjából 20 perc is elég. Tűpróbával ellenőrizzük. 
A krém a legegyszerűbb, mindent összekeverünk és kész, vagy ha van rendes habverőnk vagy elég erő a kezünkben a tejszínből és a cukorból habot verünk, majd beleforgatjuk a többi hozzávalót. 
Összeállítás. Ha egyben sütöttük a tésztát, középen kettévágjuk. Az alulra kerülő tortalapot igény szerint megkenjük lekvárral, erre jöhet a mascarponés csokoládé krém, nálam még egy kis fagyasztott eper is került még a közepébe. Rárakjuk a tetejét, amit szintén jó vastagon megkenünk a krémmel és a tetejére halmozzuk a bogyós gyümölcsöket. A végén porcukorral vagy kakaóporral meghintjük és kész. 

2013. február 6., szerda

JÁTÉK!


JÁTÉK! Annak örömére, hogy egy kis duci cicával és egy kis zsebbel gazdagodott a PoCat Factory, játszunk! Annyit kell csak tenned, hogy ha eddig még nem tetted, lájkold az oldalt, oszd meg ezt a felhívást és írj egy kommentet azzal, hogy melyik kitűzőt is választanád nyereménynek. 900. lájkoló elérésekor zárul a játék, a nyeremény egy, az általad kiválasztott kitűző :)

Kattints ide, ha szeretnél nyerni!




2013. február 5., kedd

Elkészült


Végre elkészült! Nagyon hálás vagyok érte és rettentően boldog, hogy nekem is lett saját személyre szabott logóm és bannerem. Próbálkoztam már párszor sajátkezűleg megtervezni, csak az nem olyanra sikeredett amilyet megálmodtam. Most jött a felmentősereg és ez lett a végeredmény. 
Remélem nem csak nekem tetszik ennyire. 

Cékla így is, úgy is


Pár hete az egyik jó barátnőm készített mustáros cékla krémet, majd vegasztrománia blogján olvastam ezt a chutney receptet. Anyukám pedig gondolatolvasóként meglepett egy szatyornyi céklával. Itt az eredmény. 
A fetás elsőre bekerült a mivel dobjuk fel a reggelt csoportba, csak arra kell vigyázni, hogy ne maszatoljunk mindent ciklámenre, magunkat és a bútorokat főleg ne. Persze mindkettő jó party étel, mártogatni kekszet vagy épp zöldséget, sőt személyre szabott fűszerezéssel remek ajándék is lehet. 

Fetás céklakrém

Hozzávalók:
  • 5 kisebb bébicékla
  • 150 g fetasajt
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • só és frissen őrölt bors
  • fél tk kömény
  • 2 ek tejszín
A céklákat alufóliába csomagolva nagyjából 1/4 órára berakjuk sülni a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ha kész hűlni hagyjuk majd meghámozzuk őket. Utána nincs is más dolgunk mint az összes többi hozzávalóval krémesre daráljuk, ha kell még fűszerezzük.



Chilis-mézes-hagymás-céklás chutney

Hozzávalók:

  • 9-10 bébicékla vagy 5, nagyjából ököl méretű
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek méz
  • 6 ek vörösborecet
  • 1 tk kömény
  • só és frissen őrölt bors
  • chili ízlés szerint, nálam most szósz formájában került bele a legvégén
A céklákkal ugyan azt tesszük, mint az előző receptben. A vöröshagymát felaprítjuk, oliva olajon megdinszteljük, amikor már majdnem kész lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát és a köményt. Az így kapott keveréket, a sült és megpucolt céklát és a többi hozzávalót összedaráljuk, ha kell ezt is fűszerezzük a végén. Nekem 2 közepes befőtt lett belőle.