Hozzávalók 4 főre:
- 1 közepes fej karfiol
- 2 nagyobb répa
- 1 csésze vöröslencse
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- 1 tk köménymag
- 1 tk koriandermag
- 1 tyúkhúsleveskocka
- fél tk chili pehely
- fél tk kurkuma
- só és bors
- 1 púpozott tk cukor
- 1 ek mogyoróolaj
- tejföl vagy joghurt
- 6-7 csésze víz
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük majd hozzáadjuk a felkarikázott répákat, cukrozzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk még pár percig. Jöhet a reszelt gyömbér és fokhagyma, kavarunk párat és felöntjük vízzel és hozzáadjuk a húsleveskockát.
A kömény és koriandermagot serpenyőben megpirítjuk, majd megőröljük, a sóval és a kurkumával együtt ezeket is hozzákeverjük a leveshez. A karfiolt megmossuk, apró rózsákra szedjük és az alaposan megmosott vöröslencsével együtt beledobjuk a levesbe. Ha kell még sózzuk, fűszerezzük.
Nagyjából 30 percig közepes lángon főzzük, ha a lencse és a karfiol is kellően megpuhult már tálalhatjuk is. A tetejére egy kanál joghurtot vagy tejfölt kanalazunk. A leves önmagában is elég sűrű és tartalmas, de még tartalmasabbá tehetjük, ha sütünk mellé naan kenyeret!
Jóétvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése