Mindenki beteg és csak néz ki a fejéből. A több liter tea mellé kellett még valami meleg és gyors. A kép is túl gyorsan, túl rossz fényviszonyok közt készült. Viszont ha most nem csinálom meg a posztot, akkor sose. Ráadásul végre egy olyan étel, amibe nem raktam koriandert! Najó az édesburgonyában sem volt.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 hámozott paradicsom konzerv (440 g)
- 1 sűrített paradicsom konzerv (140 g)
- 1 csésze vöröslencse
- 1 babérlevél
- 1 púpozott tk őrölt kömény
- 2 tk chili por
- fél tk pirospaprika
- 2 húsleveskocka
- só és frissenőrölt bors
- kisebb fej kelkáposzta/kínai kel vagy egy doboz spenót
- 2-3 ek cukor
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban megdinszteljük a hagymát, ha ez kész jöhet a két gerezd fokhagyma, kavarunk rajta párat. Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot, a paradicsomkonzerveket és hagyjuk had rottyanjon párat. Addig megmossuk a vöröslencsét, lecsepegtetjük majd belekeverjük. Ezután jöhet a 6 pohár víz és 2 húsleveskocka (vagy ennyi alaplé), sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon, fedővel lefedve 20-25 percen át rotyogtatjuk, amíg a lencse már majdnem megfő és hozzádobjuk a kelkáposztát, amiből előtte kivágtuk a kemény torzsáját és vékony csíkokra szeleteltük. Még 10 percig főni hagyjuk és már tálalható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése