Egyszerű és mindig hatalmas siker, éljen a sajttorta. Napokig gondolkodtam, hogy mit is kezdjek a mascarponéval, sajttorta, tiramisu, stúrótorta és még kismillió ötlet. Sütésnél csak egy a probléma, kicsit hiányos még a konyha felszereltsége, mindegyik receptnél hiányzott valami, itt épp a tortaforma hibádzott. De egész ügyesen megoldottam anélkül is. Ennek köszönhető, hogy a tortám kicsit rusztikusra sikeredett, ahogy Jamie Oliver mondaná.
Hozzávalók:
Az aljhoz:
- 175 g zabkeksz (itt csokoládés hobbit kekszet használtam)
- 75 g vaj
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 300 g tejföl
- 4 egész tojás
- 180 g kristálycukor
- fél kk vanília aroma
- málna, amennyi jól esik
Egy 22-26 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk. A kekszet ledaráljuk, a vajat apró darabokra csipkedjük és jól egybedolgozzuk a kettőt. Ezzel jól kitömködjük a tortaforma alját. Erre mehet a málna (vagy akármilyen más gyümölcs).
A krém is hasonlóan egyszerű. A felsorolt hozzávalókat, a málna kivételével, mind összeturmixoljuk, így egy szép halványsárga masszát kapunk. Ezt ráöntjük a kekszes málnás alapra és mehet is 30-40 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ha nem szeretnénk, hogy megsüljön a torta széle körbeburkolhatjuk a sütőformát alufóliával, de így is tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése