2012. december 16., vasárnap

Málnás cheesecake


Egyszerű és mindig hatalmas siker, éljen a sajttorta. Napokig gondolkodtam, hogy mit is kezdjek a mascarponéval, sajttorta, tiramisu, stúrótorta és még kismillió ötlet. Sütésnél csak egy a probléma, kicsit hiányos még a konyha felszereltsége, mindegyik receptnél hiányzott valami, itt épp a tortaforma hibádzott. De egész ügyesen megoldottam anélkül is. Ennek köszönhető, hogy a tortám kicsit rusztikusra sikeredett, ahogy Jamie Oliver mondaná. 

Hozzávalók:
Az aljhoz:
  • 175 g zabkeksz (itt csokoládés hobbit kekszet használtam)
  • 75 g vaj
A krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 300 g tejföl
  • 4 egész tojás
  • 180 g kristálycukor
  • fél kk vanília aroma
  • málna, amennyi jól esik

Egy 22-26 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk. A kekszet ledaráljuk, a vajat apró darabokra csipkedjük és jól egybedolgozzuk a kettőt. Ezzel jól kitömködjük a tortaforma alját. Erre mehet a málna (vagy akármilyen más gyümölcs). 
A krém is hasonlóan egyszerű. A felsorolt hozzávalókat, a málna kivételével, mind összeturmixoljuk, így egy szép halványsárga masszát kapunk. Ezt ráöntjük a kekszes málnás alapra és mehet is 30-40 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ha nem szeretnénk, hogy megsüljön a torta széle körbeburkolhatjuk a sütőformát alufóliával, de így is tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése