Ismét a gyorsan valami finomat és mi is van hozzá itthon kategória. Talán egy apróságot változtatnék rajta legközelebb. A hagymára legközelebb még tennék egy fél teáskanál mézet vagy barna cukrot, amikor sül. Szerintem hamar lesz tesztelve az a változat is. Éjszaka a maradék még jobban esett, mint frissen.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 közepes padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem vagy fél-fél menta és petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom héja
- 120 g kuszkusz
- fél cs fetasajt
- sok olíva olaj (5-6 ek)
- késhegynyi fahéj
- késhegynyi, vagy még annál is kevesebb őrölt szegfűszeg
- 1 tk pirospaprika
- 3 tk kömény
- 50 g vaj
- Só ízlés szerint, nálam kb 1 tk
Elkészítés:
Vízforralóban forraljunk fel a vizet, mérjük ki a kuszkuszt és ehhez nagyjából 200 grammnyi vizet öntsünk, majd takarjuk le egy fedővel úgy 5 percre. Amikor felszívta az összes vizet és szemmel láthatóan megdagadt egy villával kavarjuk fel és tegyük félre.
A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk és nagyjából 1 ek olíva olajon addig sütjük, amíg szépen meg nem barnulnak. (itt rakhatunk hozzá egy kevés mézet vagy cukrot) Ez körülbelül 8-10 perc.
Így van időnk a padlizsánra. Karikázzuk fel a , sózzuk és egy konyharuhán vagy papírszalvétán hagyjuk amíg a hagyma el nem készül. Ezalatt az idő alatt a nedvesség egy része távozik és sütéskor nem fogjuk elúsztatni a serpenyőt. Sütés előtt még csíkozzuk, ujjnyi vastagságú darabokra. A hagymát egy külön tányérban félretesszük és jöhet a maradék olaj meg a padlizsán. Szórjuk meg a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával, párszor átkavarjuk, hogy mindenhova jusson belőlük és puhára sütjük.
Innentől már tényleg nincs sok dolgunk. A padlizsánt a hagymához keverjük, majd a serpenyőben megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a kuszkuszt és a reszelt citrom héját. Kicsit pirítjuk és végül jöhet hozzá a hagyma, a padlizsán, a fetasajt, a menta és a petrezselyem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése