2012. november 29., csütörtök

Kókuszos panna cotta egy kis ribizlivel

Ismét egy olyan dolog, amit nem értem, hogy eddig miért nem készítettem. Most, hogy hazajöttem át is túrom a konyhát a gyerekkori pudingformák után, hogy legközelebb már szebb formával készülhessenek. 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 250 ml 2,8%-os tej
  • 250 ml tejszín
  • 40 g kristálycukor
  • fél doboz kókusztej sűrítmény
  • 1 ek kókuszreszelék
  • egy fél lime leve
  • 1 csomag zselatin vagy 2 zselatin lap

Maga a recept pofon egyszerű. A tejet, a tejszínt, a lime levét, a kókuszreszeléket és a kókusztejet összeöntöm, majd felforralom. Ha felforrt lehúzom a tűzről és hozzáadom a cukrot és a zselatint, nagyjából 5 percig  még kevergetem. Ezután hideg vízzel kiöblített kis tálakba, poharakba esetleg formákba adagolom. Kicsit hűlni hagyom, ha kihűlt 5-6 órára a hűtőbe teszem pihenni. 
A tálaláshoz a formák alját langyos víz alá tartom, így könnyen kicsúszik. Még került rá egy kis savanykás ribizli lekvár. Isteni krémes, édes és savanykás egyszerre. Legközelebb a joghurtos változaton a sor egy kevés erdei gyümölcs szósszal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése