Ismét egy olyan dolog, amit nem értem, hogy eddig miért nem készítettem. Most, hogy hazajöttem át is túrom a konyhát a gyerekkori pudingformák után, hogy legközelebb már szebb formával készülhessenek.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 250 ml 2,8%-os tej
- 250 ml tejszín
- 40 g kristálycukor
- fél doboz kókusztej sűrítmény
- 1 ek kókuszreszelék
- egy fél lime leve
- 1 csomag zselatin vagy 2 zselatin lap
Maga a recept pofon egyszerű. A tejet, a tejszínt, a lime levét, a kókuszreszeléket és a kókusztejet összeöntöm, majd felforralom. Ha felforrt lehúzom a tűzről és hozzáadom a cukrot és a zselatint, nagyjából 5 percig még kevergetem. Ezután hideg vízzel kiöblített kis tálakba, poharakba esetleg formákba adagolom. Kicsit hűlni hagyom, ha kihűlt 5-6 órára a hűtőbe teszem pihenni.
A tálaláshoz a formák alját langyos víz alá tartom, így könnyen kicsúszik. Még került rá egy kis savanykás ribizli lekvár. Isteni krémes, édes és savanykás egyszerre. Legközelebb a joghurtos változaton a sor egy kevés erdei gyümölcs szósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése