2012. november 16., péntek

A legjobb bazsalikomos paradicsomleves

Őszintén szólva nem is gondoltam, hogy ez a recept ekkora siker lesz és mégis. Ennek azért is örülök, mert gyors, egyszerű és hihetetlenül finom. Így azonnal bekerült a kéthetente biztos ételek közé, főleg, mert nálunk egy nagyobb adaggal ki is váltjuk vele a vacsorát vagy egy könyebb ebédet. A másik előnye az alapanyagok, nincs olyan, amiből ne lenne mindig itthon.

Hozzávalók (2 főre):
- 1 hámozottparadicsom konzerv
- 1 sűrítettparadicsom konzerv
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olivaolaj
- 1,5-2 dl víz
- 1 húsleveskocka vagy zöldség, ahogy tetszik
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk só
- fél tk frissen őrölt bors
- icipici főzőtejszín, nagyjából 1-1,5 ek
- reszelt parmezán

A fokhagymát az olivaolajon kicsit megfuttatjuk, utána hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket, sót, borsot, bazsalikomot es összerottyantjuk. Majd belekeverjüka tejszínt, ismét rottyan egyet. Utána felöntjük a vízzel es hozzádobjuk a húsleveskockát. Még 10 percig főzzük és reszelünk hozzá egy kis parmezánt.
A végén olivaolajon megpirított kenyeret és még egy kis reszelt parmezánt szórunk a tetejébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése