Beállt a sorba, csak legyen itthon kókusz és mandula, akkor nem lesz semmi gond. Ezeken kívül nem igazán kell túlságosan extra hozzávalókkal számolnunk, vagy azok is egyszerűen helyettesíthetőek. A recept alapja Jamie Olivertől származik, még lesz pár paszta tőle.
Hozzávalók 3-4 adaghoz
- Fél kg csirke (csontozott combja vagy melle)
- 2 pohár natúrjoghurt
- 1 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ujjnyi gyömbér
- 1 sűrítettparadicsom konzerv
- fél citrom leve
- 1csokor koriander vagy petrezselyem
- 6 ek mogyoró vagy olívaolaj
- fél tk só
- 3 ek kókuszreszelék
- 2 ek mandula
- 1 ek garammasala
- 2 tk köménymag (egész)
- 1 tk koriandermag
- 1 tk mustármag
- friss vagy szárított chili ízlés szerint
- fél tk kurkuma (kihagyható)
Elkészítés
A korma paszta: A koriander, a mustár és a köménymagot egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd mozsárban porrátörjük. A következő művelethez ajánlott egy kis robotgép, amiben egyszerűbb összedarálni az alapanyagokat. A megpucolt gyömbért, a fokhagymát, a aparadicsompürét, a kókuszt, a mandulát, a garammasalát, a csokor koriandert, a sót, a chilit, a kurkumát, a 3 ek mogyoróolajat és a porrátört pirított fűszereket a robotgépbe tesszük és pürévé daráljuk össze. Egy kevés olajjal még rásegíthetünk ha nagyon száraznak tűnik. Ha többet készítünk belőle hűtőben egy hétig eláll.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a maradék olajat és ezem megdinszteljük a hagymát. Ha a hagyma megpuhult hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkét és aranybarnára pirítjuk. Jöhet a paszta, kicsit ezt is pirítom a csirkével, úgy 2-3 perc elteltével, amikor már szállnak az illatok jöhet bele a két pohár joghurt és a tejszín. Ezt kókusztejjel is helyettesíthetjük. 10 Percig rotyogni hagyjuk, majd belefacsarjuk a fél citrom levét és még 20 percret főni hagyjuk közepes lágon.
Természetesen itt is helyettesíthető a hús mindenféle zöldséggel, krumpli, borsó, csicseriborsó, karfiol, brokkoli stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése