Abból adódóan, hogy nem vagyok valami édesszájú, a sütésnek mindig egyszerűnek és gyorsnak kellett, hogy legyen, olyan eredménnyel, hogy morzsája se maradjon.
Viszont a tortasütés valahogy sohasem illett bele ebbe a képbe. Hiszen mindig is valami nagyon macerás és időigényes kép lebegett a szemem előtt. Ezért is
Viszont a tortasütés valahogy sohasem illett bele ebbe a képbe. Hiszen mindig is valami nagyon macerás és időigényes kép lebegett a szemem előtt. Ezért is
elégedtem meg az egyszerűbb süteményekkel, amiket nem igazán nevezhetünk tortának, maximum annyiban, hogy tortaformában sült a tészta és gyertya került a tetejére.
Kicsit már többre vágytam, csak mindig sikerült halogatnom. Pedig pár receptet is összegyűjtöttem jóleszezmég alapon.
A héten végre itt volt a megfelelő alkalom a sütésre, ami ugye mi más, mint egy születésnap. Ráadásul olyannak, akinek teljes szívvel készíti az ember, még a csupa-csokoládésat is, amiért igazából annyira nem is rajong. Szerencsémre az elmentett receptek közt volt egy olyan csokoládé torta, ami tökéletesen megfelelt. az ünnepeltnek Az eredmény a képeken látható. Sőt, amire elfogyott, annyi dícséretet sikerült bezsebelnem, hogy már apukám 50. születésnapjára is bejelentkeztem, hogy majd én megsütöm!
Kicsit már többre vágytam, csak mindig sikerült halogatnom. Pedig pár receptet is összegyűjtöttem jóleszezmég alapon.
A héten végre itt volt a megfelelő alkalom a sütésre, ami ugye mi más, mint egy születésnap. Ráadásul olyannak, akinek teljes szívvel készíti az ember, még a csupa-csokoládésat is, amiért igazából annyira nem is rajong. Szerencsémre az elmentett receptek közt volt egy olyan csokoládé torta, ami tökéletesen megfelelt. az ünnepeltnek Az eredmény a képeken látható. Sőt, amire elfogyott, annyi dícséretet sikerült bezsebelnem, hogy már apukám 50. születésnapjára is bejelentkeztem, hogy majd én megsütöm!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g liszt
- 50 g kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 100 g olvasztott vaj
- 100 g cukor
- 2 tojás
- 80 g olvasztott étcsokoládé
- 1 cs vaníliás cukor
- fél pohár joghurt vagy egy kisebb banán
A krémhez:
- 250 g mascarpone (a dupláját is elbírja)
- 50 g kakaópor
- 75 g cukor
- fél dl tejszín
- 250 g bogyós gyümölcs
- amennyi jólesik lekvár, nálam házi ribizli volt
Előkészületként a sütőt melegítsük 180 fokra és egy 15 cm-es tortaformát vajazzunk ki, majd kevés kakaóporral hintsük be.
A cukor kivételével keverjük össze a száraz hozzávalókat. Majd a puha vajat és a cukrot robotgép segítségével habosra keverjük, utána a két tojást és végül az olvasztott csokoládét. Ehhez a masszához forgatjuk a már összekevert száraz alapanyagokat.
A hivatalos recept szerint a tésztát megfelezzük és külön-külön sütjük. Nálam itt jött a csalás, mivel ilyen pici tortaformám nincs, ezért egy sütőbe is helyezhető, levehető fülű tefal edényt használtam, aminek elég magas volt a pereme ahhoz, hogy a tészta magasra nőhessen. Ezért is kapott picit több sütőport, had nőljön. Nagyjából 30 percet volt így a sütőben, ha két részletben sütjük nagyjából 20 perc is elég. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krém a legegyszerűbb, mindent összekeverünk és kész, vagy ha van rendes habverőnk vagy elég erő a kezünkben a tejszínből és a cukorból habot verünk, majd beleforgatjuk a többi hozzávalót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése