2013. augusztus 8., csütörtök

Cukkini tócsni

Hozzávalók 10 db-hoz:

  • 2 közepes cukkini
  • 1 kis fejvöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 6-8 ek liszt vagy zabliszt
  • fél tasak sütőpor
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 kápia paprika
  • fél tk chili pehely
  • 2-3 ek növényi olaj
  • kis marék reszelt sajt (elhanyagolható, nálam épp eidami és parmezán)

Elkészítés:

A cukkinit lereszeljük, besózzuk és pár percre félretesszük, hogy levet eresszen.  A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, kavarunk kettőt és lehúzzuk a lángról. A cukkinit egy tiszta konyharuhába vagy egy vastagabb papírtörlőbe csavarjuk és jó alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. Belekeverjük a hagymás keveréket, az apróra kockázott kápiát, a lisztet, az sütőport, a tojást és a fűszereket.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, nem kell sok, elég 1-2 ek, ezen sütjük ki a lepényeket. A cukkinis masszából diónyi adagokat kanalazunk a már forró serpenyőbe, majd laposra nyomkodjuk őket. Nagyjából 2-3 perc kell oldalanként, ha már aranybarna mindkét oldala el is készültünk.
Egy-két kanál joghurttal vagy tejföllel tálalhatjuk is!
Köretként egyszerű zöldsalátát dobtam össze, viszont nagy a boldogság, mert minden a teraszról van!

3 megjegyzés:

  1. "Belekeverjük a hagymás keveréket, az apróra kockázott kápiát, a lisztet, az élesztőt, a tojást és a fűszereket."

    milyen élesztőt?! :D meg amúgy az eredeti tócsniban sincs sütőpor, innen szerinted kihagyható?

    VálaszTörlés
  2. A hozzávalókban javítottam, fél pillanat és itt is. Amúgy kihagyható, nekem picit megnőttek tőle kb. mint az amerikai palacsinta.

    VálaszTörlés
  3. Természetesen a melegre fogom!

    VálaszTörlés