Hozzávalók 10 db-hoz:
- 2 közepes cukkini
- 1 kis fejvöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 6-8 ek liszt vagy zabliszt
- fél tasak sütőpor
- só és frissen őrölt bors
- 1 kápia paprika
- fél tk chili pehely
- 2-3 ek növényi olaj
- kis marék reszelt sajt (elhanyagolható, nálam épp eidami és parmezán)
Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, besózzuk és pár percre félretesszük, hogy levet eresszen. A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, kavarunk kettőt és lehúzzuk a lángról. A cukkinit egy tiszta konyharuhába vagy egy vastagabb papírtörlőbe csavarjuk és jó alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. Belekeverjük a hagymás keveréket, az apróra kockázott kápiát, a lisztet, az sütőport, a tojást és a fűszereket.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, nem kell sok, elég 1-2 ek, ezen sütjük ki a lepényeket. A cukkinis masszából diónyi adagokat kanalazunk a már forró serpenyőbe, majd laposra nyomkodjuk őket. Nagyjából 2-3 perc kell oldalanként, ha már aranybarna mindkét oldala el is készültünk.
Egy-két kanál joghurttal vagy tejföllel tálalhatjuk is!
Köretként egyszerű zöldsalátát dobtam össze, viszont nagy a boldogság, mert minden a teraszról van!
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, nem kell sok, elég 1-2 ek, ezen sütjük ki a lepényeket. A cukkinis masszából diónyi adagokat kanalazunk a már forró serpenyőbe, majd laposra nyomkodjuk őket. Nagyjából 2-3 perc kell oldalanként, ha már aranybarna mindkét oldala el is készültünk.
Egy-két kanál joghurttal vagy tejföllel tálalhatjuk is!
Köretként egyszerű zöldsalátát dobtam össze, viszont nagy a boldogság, mert minden a teraszról van!
"Belekeverjük a hagymás keveréket, az apróra kockázott kápiát, a lisztet, az élesztőt, a tojást és a fűszereket."
VálaszTörlésmilyen élesztőt?! :D meg amúgy az eredeti tócsniban sincs sütőpor, innen szerinted kihagyható?
A hozzávalókban javítottam, fél pillanat és itt is. Amúgy kihagyható, nekem picit megnőttek tőle kb. mint az amerikai palacsinta.
VálaszTörlésTermészetesen a melegre fogom!
VálaszTörlés