2013. november 1., péntek

A garam masala és a pradicsomleves találkozása


A láttam valahol és nem találtam hozzá normális receptet, de úgy kipróbálnám című receptek sorába áll a garam masalás paradicsomleves. Kellett már valami újítás a bazsalkikomos sajtos után.

Hozzávalók 3-4 főre:

  • 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 doboz sűrített paradicsomkonzerv
  • 1 hús vagy zöldségleves kocka (ha van alaplé, akkor 0,5 l abból)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1-2 ek olaj (napraforgó, oliva vagy mogyoró)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fél ujjnyi gyömbér
  • 1-2 tk cukor, paradicsom függő
  • 1 ek (nálam púpozott) garam masala fűszerkeverék
  • chili ízlés szerint
  • 4-5 csavarásnyi frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • fél lime leve (kihagyató)
  • 1 kis konzerv kókusztej vagy 1 ek tejszín (kihagyható)
  • a leveskockás változathoz 0,5 l víz

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a lereszelt gyömbért. Kavarunk rajta egyet-kettőt, majd a lime és a kókusz/tejszín kivételével az összes hozzávalót belekeverjük. Megvárjuk amíg rottyan, levesszük a tűzhelyről és összeturmixoljuk az egészet, visszatesszük és belekeverjük a limeot és a kókuszt/tejszínt, ha még kell fűszerezzük és még 5 percig rotyogtatjuk. Az egész elkészítése maximum 20 percet vesz igénybe és nem is koszoljuk össze a fél konyhát. 
Pirított magokkal tálalhatjuk is.

És hogy egy kis PoCat Factory is legyen, Novemberben ilyen akcióval szeretnék kedveskedni a 2000 Ft felett vásárlóknak: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése