A láttam valahol és nem találtam hozzá normális receptet, de úgy kipróbálnám című receptek sorába áll a garam masalás paradicsomleves. Kellett már valami újítás a bazsalkikomos sajtos után.
Hozzávalók 3-4 főre:
- 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 1 doboz sűrített paradicsomkonzerv
- 1 hús vagy zöldségleves kocka (ha van alaplé, akkor 0,5 l abból)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 ek olaj (napraforgó, oliva vagy mogyoró)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fél ujjnyi gyömbér
- 1-2 tk cukor, paradicsom függő
- 1 ek (nálam púpozott) garam masala fűszerkeverék
- chili ízlés szerint
- 4-5 csavarásnyi frissen őrölt bors
- só ízlés szerint
- fél lime leve (kihagyató)
- 1 kis konzerv kókusztej vagy 1 ek tejszín (kihagyható)
- a leveskockás változathoz 0,5 l víz
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a lereszelt gyömbért. Kavarunk rajta egyet-kettőt, majd a lime és a kókusz/tejszín kivételével az összes hozzávalót belekeverjük. Megvárjuk amíg rottyan, levesszük a tűzhelyről és összeturmixoljuk az egészet, visszatesszük és belekeverjük a limeot és a kókuszt/tejszínt, ha még kell fűszerezzük és még 5 percig rotyogtatjuk. Az egész elkészítése maximum 20 percet vesz igénybe és nem is koszoljuk össze a fél konyhát.
Pirított magokkal tálalhatjuk is.
És hogy egy kis PoCat Factory is legyen, Novemberben ilyen akcióval szeretnék kedveskedni a 2000 Ft felett vásárlóknak:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése