2013. május 12., vasárnap

Alakul a teraszgazdaság



 Legalábbis már szépen zöldell minden, sőt ahogy látszik is, már egy szem epernek is sikerült pirosba fordulnia. Egyetlen egy dolog volt borzasztóan nehéz, bár az még a mai napig az. Ez nem más, mint a ritkítás. Főleg a paradicsom és uborka palántáknál volt erre nagy szükség. A saláta olyan szép, hogy addig még el sem jutottam. Pedig muszáj leszek, főleg ha azt tervezem, hogy eszek is belőlük még az idén. Ha lenne több helyem szét tudnám ültetgetni őket, sajnos nincs és már így is jópárat elajándékoztam közülük.

Ha valakinek kéne csak írjon. Most az esősebb idő után a nagyobb cserepekben lévő paradicsomok borzasztóan megindultak, így a poharasok inkább kis csökevényeknek tűnnek hozzájuk képest. Jobban örülnének már valami nagyobb cserépnek bár lehet, hogy a bonsai paradicsom is nagyon menő lesz egyszer.

A spenót, uborka és a borsó nem igazán igényel túl nagy törődést a napi egyszeri öntözésen kívül. A sóskával volt egy kis gondom, három cserépből csak egy élte túl a kiültetést. Azok viszont már szép kövérkés leveleket hoznak.

Na jó, ha nagyon meleg van kell a napi kétszeri öntözés az ötödiken, főleg, hogy nyugati tájolású a terasz. Amit akármi is történik napi kétszer kell öntözni, az az eper. Szegénykémet az első héten kicsit megviselte, hogy nem így tettem, de mára már életre kelt és jönnek is az újabb eprek. Ha minden jólmegy ez a típus az első fagyig képes teremni. Meglátjuk.

Mellesleg a legjobb talán, hogy már maguknak a leveleknek is erős zöldség illatuk van. Ha hozzáérek a paradicsomhoz, akkor annak erős paradicsom illata, az uborkánat pedig uborka illata van. Nagyon élvezem. Nálam egy kis terápia és kikapcsolódásként is funkcionál az egész. Kimegyek és 15-20 percig csak babrálok velük. Kiszedem a gyomot, locsolgatok, ha kell szétültetek. Vagy csak egyszerűen nézem és örülök, hogy mekkorát nőttek. Már most azt érzem, hogy kinőttem a teraszt és valami nagyobbat szeretnék. Remélem egyszer így is lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése