Hozzávalók 2 főre:
- 3,5 csészényi borsó
- 1,5-2 csészényi víz
- 1 zöldségleveskocka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 ek olíva olaj
- csipet só
- fél tk barnacukor
- csipet só
- 2-3 tekerésnyi frissen őrölt bors
- 1 ek tejszín
Elkészítés:
Az olíva olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a borsót, a cukrot, a borsot és a sót. Fedő alatt 1-2 percet pároljuk, majd felöntjük vízzel és hozzáadjuk a leveskockát. Pár perc alatt megpuhul a borsó, ezután botmixerrel összeturmixolom a tejszínnel és visszaöntöm 1-2 percre rotyogni. Ha túl sűrű még öntsünk hozzá egy kevés vizet.
Sajtchips-el, krutonnal, pirított mandulával vagy kecskesajttal tálaljuk.
Ha van otthon fehérrépa, zeller bátran tegyük bele még a borsó hozzáadása előtt, a cukorral pároljuk nagyjából öt percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése