2013. május 23., csütörtök

Gyömbéres zöldborsókrémleves

Hozzávalók 2 főre: 

  • 3,5 csészényi borsó
  • 1,5-2 csészényi víz
  • 1 zöldségleveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 ek olíva olaj
  • csipet só
  • fél tk barnacukor
  • csipet só
  • 2-3 tekerésnyi frissen őrölt bors
  • 1 ek tejszín

Elkészítés:

Az olíva olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a borsót, a cukrot, a borsot és a sót. Fedő alatt 1-2 percet pároljuk, majd felöntjük vízzel és hozzáadjuk a leveskockát. Pár perc alatt megpuhul a borsó, ezután botmixerrel összeturmixolom a tejszínnel és visszaöntöm 1-2 percre rotyogni. Ha túl sűrű még öntsünk hozzá egy kevés vizet.

Sajtchips-el, krutonnal, pirított mandulával vagy kecskesajttal tálaljuk.

Ha van otthon fehérrépa, zeller bátran tegyük bele még a borsó hozzáadása előtt, a cukorral pároljuk nagyjából öt percig. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése